cbool10, najlepszego!
rozłączając wtyczkę5pin lusterka trzeba zdjąć boczek drzwi?
Zwiń
X
-
rozłączając wtyczkę5pin lusterka trzeba zdjąć boczek drzwi?
Witam, koleś na zakręcie trzasnął mi swoim lusterkiem w moje i potrzaskał mi lustro i dół obudowy (ten plastik czarny od dołu na 2 torxy ) w skutek złożenia się całego lusterka w szybę.
Miałem zamiar kupić i wymienić te 2 rzeczy ,ale trafiło się całe lusterko w kolorze.
Chcę przełożyć 1 vs.1 i mam pytanie bo wyczytałem, że można zdjąć osłonę (trójkąt głośnik) i drugą osłonę (od regulacji podświetlaną) i rozłączyć wtyczkę lusterka znajdująca się pomiędzy tymi osłonami pod boczkiem drzwi, ale naprawdę ciężko odpiąć tą wtyczkę 5 pinową. Czy muszę koniecznie ściągać do tej operacji cały boczek czy ktoś próbował poprzez tę którąś osłonę plastikową naciągając kable w wiązce z wtyczką?
-
-
dzięki ,ale po 1) wymontowując tapicerkę bocznych drzwi trzeba mieć o tej porze już garaż a demontaż zaślepki plastikowej (trójkąt czy regulacji lusterek)i podłączając wtyk można zrobić pod blokiem po pracy bo teraz jest po 16.00 już ciemno.
dwa - nie ma pokazanego demontażu drzwi lewych (str kierowcy) z elektryką szyb tylko znajduje manuale i zdjęcia demontażu prawych drzwi i lewych ale z korbką.
Komentarz
-
-
rooy87, jak zdejmiesz tapicerkę będziesz miał wszystko jak na dłoni. Żeby zdjąć tapicerkę musisz zdjąć najpierw taki mały plasticzek w rękojeści w tapicerce.. później ściągasz górny plastik rękojeści - jest na zatrzaskach. Następnie masz dostęp do 3 śrub głównych. Później odkręcasz torxy dookoła tapicerki i jeden wkręt pod plastikiem klamki - tapicerka zdjęta, mam nadzieje że o niczym nie zapomniałem. btw.. demontaż tapicerki to 5 min kVAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz
-
-
alxxx, thx ale jeszcze jedna ważna kwestia samo odkręcenie torx i demontaż boczku drzwi wydaje się być proste,lecz czy należy na coś szczególnie uważać?
na jakieś kable z dwa oświetlenia pokrętła elektr. lusterek lub otwierania szyb ? no i trzeba bo w golfie IV ostrzegano mnie ,że na górze boczek trzyma się takiej listwy z uszczelką, która może wyskoczyć?
Komentarz
-
-
rooy87, tak na samej górze tapicerki jest listwa ,która jeśli wcześniej nie była zdejmowana tapicerka trzeba będzie się trochę na męczyć ,najlepiej wówczas opuścić szybę i mając już odkręconą tapicerkę ,delikatnie odchylić od dołu i łapiesz u góry prze otwór po zdemontowanym przełączniku regulacji lusterek i ciągniesz do góry , jeśli nie będzie szło to spróbuj delikatnie od dołu listewką podpychać od wewnątrz, przewody które musisz odpiąć to od lampki obrysowej ,jeśli masz i od diody SAFE przy rygielku , linkę od klamki , pod rączką z panelem sterowania szyb masz 3 wkręty , musisz najpierw wyjąć taki wąski ćwierćwałek z bolcami ,jest on w miejscu u strony boczku gdzie podczas zamykania łapiemy ręką , po jego wyjęciu pociagasz panel do góry(jest on na zatrzaskach) odpinasz wiązke i masz dostęp do śrub , ja bym spróbował po wyjęciu przełącznika od lusterek i trójkąta z gwizdkiem tak rozpiąć wtyczkę jeśli się bo kiedyś tak robiłem u siebie i się udało. także może spróbujBył ATD 101KM 240NM a teraz jest
ARL 185KM 371NM http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...lies/smile.png i teraz czuć że auto jedzie http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...es/biggrin.png
https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-k...5-IDeGVGr.html
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ROBAL_26rooy87, ja bym spróbował po wyjęciu przełącznika od lusterek i trójkąta z gwizdkiem tak rozpiąć wtyczkę jeśli się bo kiedyś tak robiłem u siebie i się udało. także może spróbuj
po 2) lepiej kombinować i i próbować rozdzielić tą wtyczkę 5 pin mając wyciągnięte osłonki plastikowe z regulacji lusterek i trójkąta jak się uda to jest 5 minut tylko można urwać wiązkę kabli jak źle się podejdzie do tematu
Komentarz
-
Komentarz